Om projektet

I Finjasjön görs en undersökning på effekter av catch and release (återutsatt fisk) av Lunds universitet. I detta forskningsprojekt berörs en av de viktigaste aspekterna inom sportfisket som är av stor betydelse för utvecklingen av ett hållbart fiske. Syftet med studien är att undersöka hur gös påverkas av ett upprepat C&R-fiske. Återfångst av märkt fisk kommer att ge resultat om tillväxt, kondition, rörelsemönster och individvariation efter C&R.

måndag 14 juni 2010

På G!




Det ser ut som om det har fisket har lossnat för de flesta just nu, även om det inte är lika bra som förra året. Det känns som att man får kämpa mer för varje fisk nu. I fredags togs det en hel del fisk och många bågar syntes på lodet. Jörgen tog hela tre återfångster denna dag.



Jag själv hade mindre bra fiske med endast ett fåtal mindre denna dag, men min kompis Jörgen hade desto bättre flyt med ett nytt pb på 4660g

Jörgen med nytt pb, 4660g

Det rullar hela tiden in återfångster vilket är jättekul. Om ni förmodan skulle få en återfångst är jag väldigt tacksam om ni rapporterar detta. För att studien ska bli tillförlitlig är det då viktigt att följa de anvisningar som finns på tavlorna uppsatta runt sjön d.v.s. ta vikt, längd, djup, plats och vilket datum fisken fångades på. De som återrapporterar in en gös belönas med jiggar från CWC.

Tack på förhand och ha det gott med er!

Martin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar