Om projektet

I Finjasjön görs en undersökning på effekter av catch and release (återutsatt fisk) av Lunds universitet. I detta forskningsprojekt berörs en av de viktigaste aspekterna inom sportfisket som är av stor betydelse för utvecklingen av ett hållbart fiske. Syftet med studien är att undersöka hur gös påverkas av ett upprepat C&R-fiske. Återfångst av märkt fisk kommer att ge resultat om tillväxt, kondition, rörelsemönster och individvariation efter C&R.

söndag 16 oktober 2011

Notdragningen är igång

Var i sjön under veckan och var med under notdragningen, där jag vägde och mätte gös. Detta för att kunna se om konditionen från år till år skiljer sig. Vi fick ihop de antal som vi behövde och var väldigt nöjda, detta tack vare Klas och de andra som jobbar med projektet. Provade även att fiska en del mellan dragen. Vi såg en hel del gös som tryckte på botten så det pelagiska fisket var inte att tänka på. Vi tog några små och bommade några stycken, så fisket för min del var mindre lyckat. Petter Heingard har en helt annan syn på det.

"Var ute en runda på finja igår, vädret var strålande och det tyckte gösarna om!!! Sammanlagt kunde 13 gösar och 4 gädder landas. Dem största fiskarna låg på 2 kg vilket är helt ok. Jag fick en märkt gös som vägde 2,4 kg och togs i ruta G 7 gösen hade nr 0880. Fisken var i mycket god kondition! Vattnet har blivigt mycket fint igen och man såg gösarna komma upp nere från mörkret mycket tydligt, vilket är riktigt roligt". /PetterHa det gott

Martin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar