Om projektet

I Finjasjön görs en undersökning på effekter av catch and release (återutsatt fisk) av Lunds universitet. I detta forskningsprojekt berörs en av de viktigaste aspekterna inom sportfisket som är av stor betydelse för utvecklingen av ett hållbart fiske. Syftet med studien är att undersöka hur gös påverkas av ett upprepat C&R-fiske. Återfångst av märkt fisk kommer att ge resultat om tillväxt, kondition, rörelsemönster och individvariation efter C&R.

måndag 24 maj 2010

Hett om öronen......

Lördagen bjöd på stekande hett väder vilket kanske kan vara en av anledningarna varför det var så segt fiske. Fisket var trögt för de 10 tals båtar som var ute, men några fiskar kom det upp i alla fall, bl.a. en på 5940g.





Under lördagen fångades även två märkta individer. Bo Johansson som även tog en märkt gös förra helgen tog nr 1133, den vägde när den märktes 1720g den 7 juni förra året och nu vägde den 2180g. Valter Mårtensson fångade nr 1047 och den vägde 1620g när den märktes den 17 maj förra året och nu 1980g. Esbjörn Möllerström fångade en märkt gös under fredagen, nr 1018 och den vägde 3120g, den märktes den 13 maj förra året med en vikt på 2400g. Jörgen Larsson hade sin goda vän Luc Coppens på besök och givetvis skulle även han fånga en märkt gös med nr 0048 och den vägde 780g, denna gös vägde 320g när den märktes den 25 maj förra året.



Det är riktigt kul att det börjar trilla in så många återfångster, totalt 4 st under denna helg, vilket får ses som jättebra med det förhållandevis dåliga fiske. Dessa 4 fiskar har alla ökat i vikt sen förra året, vilket är roligt, men än så länge går det inte att dra några slutsatser. Det behövs fortfarande många återfångster för statistiskt sett kunna utröna C&R fiskets effekter.

Tack för att ni rapporterar återfångster!

Ha det gott

Martin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar