Om projektet

I Finjasjön görs en undersökning på effekter av catch and release (återutsatt fisk) av Lunds universitet. I detta forskningsprojekt berörs en av de viktigaste aspekterna inom sportfisket som är av stor betydelse för utvecklingen av ett hållbart fiske. Syftet med studien är att undersöka hur gös påverkas av ett upprepat C&R-fiske. Återfångst av märkt fisk kommer att ge resultat om tillväxt, kondition, rörelsemönster och individvariation efter C&R.

torsdag 20 maj 2010

Perfekt väder!




Vädret var perfekt kanske lite för bra! Med tron att vi skulle få ett kanon fiske byttes snabbt ut mot ett febrilt letande efter fisk. Visserligen fanns det en del fisk att fiska på men de var inte alls på alerten. Efter mkt körande runt i sjön lyckades vi till slut att lura en stabil pelagisk gös fördelat på 86 cm med en vikt på 6140g.


Nr 0202, 6140 g och 86 cm





Pratade med även några andra båtar och de hade också haft segt fiske med endast ett fåtal landade.

Endast tre nya gösar blev märkta denna dag men en vertikal fångad 6:a ska man vara mkt nöjd med.

Ha det gott

Martin

4 kommentarer:

  1. Grattis Martin, den satt fint! Perfekt!
    //Kollegan och lagkamrat Olof :)

    SvaraRadera
  2. Tackar för det! :-)

    Martin

    SvaraRadera
  3. Finfin gös! Jäklar vilket segt fiske det är i sjön nu. Var också ute i onsdags, 3 försiktiga hugg var allt jag kände på hela kvällen trots test med både sarv, borre o jiggar. Lite värme till så får vi hoppas på lite mer givande fiske :)
    //Anders Mortiér

    SvaraRadera
  4. Tackar! Håller med att det var väldigt segt. En kollega var ute igår (tors) och det var lika segt då. Så vi får hoppas på att det drar igång snart. Jag kommer att testa fisket imorgon lördag så jag lägger upp en kort rapport om det imorgon kväll (om jag hinner).
    Ha det gott
    Martin

    SvaraRadera