Om projektet

I Finjasjön görs en undersökning på effekter av catch and release (återutsatt fisk) av Lunds universitet. I detta forskningsprojekt berörs en av de viktigaste aspekterna inom sportfisket som är av stor betydelse för utvecklingen av ett hållbart fiske. Syftet med studien är att undersöka hur gös påverkas av ett upprepat C&R-fiske. Återfångst av märkt fisk kommer att ge resultat om tillväxt, kondition, rörelsemönster och individvariation efter C&R.

onsdag 27 juli 2011

Aj aj aj aj...........

I dag var jag tvungen att ringa Bohman för att se hur det går för han och hans kompanjoner i Finja. Fick ett svar om att han var vid fågeltornet! Ok, tänkte jag, de har säkert varit ute under morgonen. Visst hade de varit ute!!!!! Mer sägs i detta mail han skickade...

"Tjena Stålhammar, Som du vet blev de en runda trolling på finja idag. En jäkla dimma på morgonen med noll aktivitet i vattnet förutom braxarna. När dimman hade lättat så blev de lite fart på gösarna med de va inte mycke. Blev ett par stycken men inget att skryta med. Där emot fick jag en riktigt ful fisk på kroken, Brodern lyckades sätta 2 st trekrokar i handen när han skulle lyfta in en liten gös. Fick leka doktor på sjön men lyckades bara få ut den en kroken, en riktig doktor fick ta ut den andra. MVH. Bohman....."



Aj aj aj aj..... Precis det som ingen vill vara med om men de flesta säkert på något sätt kommer i kontakt med......... "Be careful out there"
Jag hoppas att allt har gott bra med tummetott och att du snart kommer ut igen.

Ha det gott

Martin

1 kommentar:

  1. Vet precis hur det känns efter diverse krokar i diverse kroppsdelar genom åren...

    SvaraRadera