Om projektet

I Finjasjön görs en undersökning på effekter av catch and release (återutsatt fisk) av Lunds universitet. I detta forskningsprojekt berörs en av de viktigaste aspekterna inom sportfisket som är av stor betydelse för utvecklingen av ett hållbart fiske. Syftet med studien är att undersöka hur gös påverkas av ett upprepat C&R-fiske. Återfångst av märkt fisk kommer att ge resultat om tillväxt, kondition, rörelsemönster och individvariation efter C&R.

tisdag 28 juni 2011

Storfiskare efter märkt gös...

Det verkar som om fisket har ta fart nu än om det inte riktigt är på topp. Jag har fått in en hel del rapporter märkt gös men den här historien tar det mesta.

Min grabb, Benjamin, var med på Naturbruksgymnasiets fortsättningskurs i fiske under förra veckan. På onsdagen 11-06-22 åkte de på gösfiske. Benjamin blev mycket glad då han drog upp en gös! Men ledaren, Mats Bengtsson, förklarade att fisken var märkt och skulle tillbaka i vattnet.

En stund senare fick Benjamin ett nytt napp. En gös. Mats konstaterade emellertid att den också var märkt och mungiporna sjönk på Benjamin.

Nåja, efter ytterligare en timme nappade det igen! En gös. Mats sa att nu "får han en riktig matfisk där". Men Benjamins mungipor intog bottenläge då han konstaterade att den också otroligt nog var märkt!

Samtliga gösar fångades utanför Måsudden. De märkta gösarna togs i rak följd utan någon annan fisk emellan!

-Nähä, nu får vi allt fiska en stund till så grabben får sig en gös, sa Mats.

Efter ytterligare en halvtimme fick Benjamin napp igen. Gissa vad? Nä, den var inte märkt! En fin firre på 2,86 kg som hamnade i frysen.

Jag kommer själv att köra ett pass i eftermiddag/kväll idag och det kommer givetvis en uppdatering om det.

Ha det gott

Martin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar